Grootspraak


Grootspraak is een restaurantgids die wordt uitgegeven door Perswijn, het magazine voor de wijnliefhebber en de wijnprofessional. Grootspraak benadert de horeca met een speciaal oog voor de wijnkaart en hoe deze is samengesteld. Hoe beter de kaart, hoe hoger het cijfer. Het laagste cijfer is een 1 en het hoogste cijfer een 5.

De Brasserie scoort 5 punten, met als kwalificatie: 'De absolute top. Deze kaart heeft een eigen identiteit. Dit is alleen al de reden om naar dit restaurant te gaan'.

2017

''Floor van Ede houdt eigenwijs vast aan haar klassieke 'brasseriegevoel'. Dat doet ze met heerlijke garnalenkroketjes, steak tartare en entrecote met frietjes. Niks hemelbestormends, maar gewoon lekker genieten zonder poespas. Ze weet perfect wat haar gasten willen. Op de wijnkaart slechts een veertigtal wijnen, zorhvuldig en intelligent gekozen, verdeeld over alle smaken en landen, ingedeeld op smaaktype. Perfect en ruime keuze in wijnen per glas. Aantrekkelijke prijzen. Heerlijke Champagne onder €10 per glas. Deze wijnkaart laat zien dat de meester zich toont in de beperking. Bij elk gerecht staat een wijnsuggestie. Geweldig voor de wijnliefhebber!''