Lekker 2017

 

''Je waant je in het restaurant van Floor van Ede meteen in Franse sferen. Tafels die dicht bij elkaar staan, grote spiegels aan de muren en een onbevangen en tegelijkertijd iets gedistingeerde sfeer. Bewoners van Amsterdam-Zuid, zakenlui, internationale toeristen en BN-ers weten de weg feilloos naar Van Baerle te vinden. Hier wordt mooi klassiek Fraans gekookt. Verassend dat op de wijnkaart redelijk wat Italiaanse wijnen prijken. Kraanwater op tafel is geen enkel probleem en komt in een karaf die regelmatig bijgevuld wordt. Vooraf softshell krab in krokant tempuradeeg. De smaak is goed en de begeleidende salade van krab met mayonaise is lekker fris. In het glas een Chardonnay Bugey uit 2012 van het wijnhuis Domaine Trichon. Als hoofdgerecht 'vis van de markt' bestaande uit een voortreffelijke op de huid gebakken kabeljauwfilet met ietwat lauwe couscous met paprika en doperwten. Toe cheescake, ovaalvormig gepresenteerd en geparfumeerd met limoen, afgetopt met een bolletje bosbessenijs. Het ijs is mooi rood en smaakt romig en fruitig. Top. Wat kleine aandachtspunten: serveer geen gerechten uit als de gast even van tafel is en zorg dat de kaartnummers van de jassen corresponderen met de juiste kledij. Dat scheelt een hoop gezoek aan het einde van de avond!''