WINESPICEGIRL X BRASSERIE VAN BAERLE

 

 

Albariño – een favoriet van de Bras

 

Bij Brasserie van Baerle schenken we wijnen die al jarenlang op onze wijnkaart staan.

 

Sommige wijnen horen echt thuis in de Brasserie. De mensen komen er speciaal voor langs.

 

Één van die wijnen is de Albariño van Bodegas del Palacio de Fefiñanes. De ene keer schenken we ‘m bij de garnalenkroketjes, de andere keer bij de risotto nero met pijlstaartinktvisjes en aïoli (ook iets waar onze gasten speciaal voor terug komen). Bij oesters is het een heerlijk glas.

 

Bodegas del Palacio de Fefiñanes is gelegen in Cambados en valt onder de DO Rias Baixas. We bevinden ons hier aan de zuidwest-kust van Galicië in Spanje. De eerste Albariño  van hun hand werd al in 1928 geproduceerd! In datzelfde jaar ontwierp de wereldberoemde designer Enrique Mayer uit Santiago de Compostela het logo op de fles.

 

De druiven voor deze bijzondere wijn komen van verschillende wijngaarden in de omgeving van Cambados en worden begin September handmatig geplukt. De alcoholische vergisting vindt plaats op roestvrij staal en de wijn rijpt daarna kort sur-lie.

 

De filosofie van Fefiñanes is het Atlantische karakter van deze expressieve druif te ondersteunen en tot uiting te brengen.  In het glas komt tropisch fruit naar voren, citrus in de vorm van mandarijntjes, steenfruit zoals perziken. De wijn is verfrissend door de knisperende zuren en een echte dorstlesser.

 

Als het aan ons ligt blijft deze Albariño nog lang onze gasten verblijden.

 

Geschreven door Winespicegirl

FACTSHEET

Druif: Albariño

Productiegebied: Cambados, Salnés Valley, Pontevedra, Galicië – Spanje

Oogst: handmatig half September

Fermentatie: RVS op lage temperatuur

Rijping: kort sur-lie

Bewaarpotentieel: 2-3 jaar

“Wine, like people, the closer to the origin, the closer to truth”

 

-Since 1928