WINESPICEGIRL X BRASSERIE VAN BAERLE

 

 

Champagne Bauchet Signature

 

De feestdagen staan om de hoek en we hebben heerlijke wijnen geselecteerd die uw kerstdiners compleet maken.

 

Champagne is always the answer. Ook in deze lastige tijden waarin de horeca helaas gesloten is.

 

Bij Brasserie van Baerle hebben we al jaren een huischampagne waar we erg van onder de indruk zijn.

De Champagne Bauchet Signature een heerlijk glas bubbels gemaakt van 80% Chardonnay en 20% Pinot noir. In deze combo staat Chardonnay voor de frisheid en Pinot noir voor de body. Een zeer goede match voor een heerlijk aperitief, al zijn we tegenwoordig zo Champagnegezind dat we het de hele maaltijd door blijven drinken.

 

Bauchet is een Champagnehuis in Bisseuil opgericht door Felicien in 1920. 1 hectare groeide uit tot 35 hectare wijngaard verspreid over zeven verschillende terroirs. Bauchet heeft wijngaarden in de Côte des Blancs, de Montagne de Reims en de Côte des Bar. Het merendeel van de aanplant bestaat uit Pinot noir.

 

De Signature is een Brut Champagne, die 36 maanden rijpt in de kelders van Bauchet alvorens het dégorgement (het moment dat de prop bezinksel bestaande uit dode gistcellen uit de fles wordt gehaald en de kurk op de fles wordt gezet).

 

In het glas een mooie bubbel met een licht goudgele kleur, een complexe neus van perzik, honing, citrus en amandelen. Aroma’s van toast duiden op een lange rijping.

 

Bij de eerste slok verrast de opwekkende frisheid, een mondvullend geheel van fruit, wat krijt en een zijdeachtige textuur. De wijn heeft een lange afdronk.

 

In de Brasserie vliegt de Champagne als warme broodjes over de toonbank. Met de feestdagen kunt u een heerlijke fles van deze Champagne bestellen voor thuis op de bank of aan de eettafel. Heerlijk als u daarbij oesters op tafel zet of andere zeevruchten en visgerechten.

 

Het is inmiddels 2020 en daarom vinden wij dat Champagne heus niet alleen als aperitief of bij de voorgerechten kan, maar zeker ook bij hoofdgerechten met lichtere vleesgerechten en verschillende desserts.

 

Fijne feestdagen, proost, en tot snel in de Brasserie!

 

Geschreven door Winespicegirl

Wijngaarden PREMIER CRU Marne regio: Grauves, Côte des Blancs and Bisseuil, Montagne de Reims.