Brasserie van Baerle

Van Baerlestraat 158
1071 BG Amsterdam
+31(0)20 679 1532
info@brasserievanbaerle.nl
    

nl | en | fr

nieuwsbrief
  • home
  • profiel
  • menu
  • wijnkaart
  • tuin
  • zaal
  • recensies
  • vacatures
  • informatie
  • reserveren
  • lunch
  • diner
  • over

Dinerkaart

Van Baerle's 'Brasserie classics'
•

Garnalenkroketjes met zeekraal en sjalottenmayonaise 15.50
Godello ‘18, Pazo das Tapias, Galicië 31.00 glas 6.20

Gepocheerd ei / gerookte zalm / Hollandaise saus / haringkaviaar  13.50 / 18.50
Chardonnay ’16, Bugey, Domaine Trichon, Savoie  34.50 glas 6.90

Steak tartaar met salade en frites 27.50
(Klassiek aan tafel bereid)
Morgon '17, Guy Breton 45.00 glas 9.00

   

BIB Gourmand Menu 
3 gangen € 37.00, 2 gangen € 31.00

•
À la Carte voor- 13.50 Vis hoofd- 27.50, Vlees hoofdgerecht 24.50, dessert 12.00

VOORGERECHTEN

Terrine de Campagne | Pain de Campagne grillé
Côte de Brouilly ’17, Domaine du Griffon 37.50 glas 7.50


of

Vissoep | rouille | Parmesaan | croutons
Bandol Rosé ’17, Val d’Arenc 35.00 glas 7.00 

HOOFDGERECHTEN

Vis van de Markt
Vraag naar de bijpassende wijnsuggestie

of

Hazenpeper | gebakken peterseliewortel | huisgemaakte kruidkoek
Zweigelt ’17, Zantho, Burgenland, Oostenrijk  31.00 glas 6.20

DESSERTS

Selectie seizoenskazen
Champagne Grand Cru demi-sec, Varnier – Fannière 68.00 glas 9.75

of

Appelcrumble | Boerenjongens | sorbet van rode biet
Huxelrebe Spätlese ’15, Erbeldinger, Rheinhessen glas 8.00


Formule Brasserie 29.50
‘Simple comme toujours’

•

Salade met walnoten en  mosterddressing

Steak Bavette van de grill (kan het best ‘saignant’, rood dus, gegeten worden) met onze fameuze botersaus of sauce Béarnaise

....... natuurlijk frietjes erbij

Vigne de la Dame ’16, Sablet, Côtes du Rhône Villages (van eigen wijngaard !) 27.50 glas 5.50

Voorgerechten
•

Oesters (Fines de Claires)  3.75 per stuk                   
Champagne ‘Signature’ Premier Cru NV, Bauchet, Montagne de Reims 69.95 glas 9.95

Garnalenkroketjes met zeekraal en sjalottenmayonaise 15.50
Godello ‘18, Pazo das Tapias, Galicië 31.00 glas 6.20

Gepocheerd ei / gerookte zalm / Hollandaise saus / haringkaviaar  13.75
Chardonnay ’16, Bugey, Domaine Trichon, Savoie  34.50 glas 6.90

 
Bloemkoolsteak | Columbo kerrie | garnaaltjes | Seroendeng-mayonaise (ook Veg.) 16.50                      
Weissburgunder Trocken ’16, Paulinshof, Mosel 37.50 glas 7.50

Velouté van venkel | Bloody Mary parel (Veg.) 13.50
Bourgueil ’18 ´Jour de soif´, Domaine de Bel Air, Loire 29.50 glas 5.90

Ravioli met prei en Parmezaan | saus van gerookte paling (ook Veg.) 17.50
Le Chenin d’Ailleurs ’17, Francois Chidaine, Loire 37.00 glas 7.00

Hoofdgerechten
•

Courgette van de BBQ | aioli | lamsoren | cantharellen | jus van knolselderij (Veg.) 25.00
Bandol Rosé ’17, /Château d’Arenc 35.00 glas 7.50

Klassiek aan tafel bereid: Steak tartaar | frites | salade 27.50
Morgon ’17, Guy Breton, Beaujolais 45.00 glas 9.00

Vis van de dag 28.00
Vraag naar de bijpassende wijnsuggestie

Risotto Nero | gebakken pijlstaartinktvis | aïoli 22.50
Albariño de Fefiñanes '17, Bod. del Palacio del Fefiñanes, Rias Baixas 39.50 glas 7.90

Geconfijt parelhoenboutje | ragout van parelhoen | paddestoelen 26.75
Ribera del Duero '15, '9 Meses', Carmelo Rodero 43.50 glas 8.75

Desserts
•

Selectie Seizoenskazen 15.50
Coteaux du Loir '17, Pascal Janvier, Loire 38.50 glas 7.95

Crème brûlée | vanille | kaneel roomijs 9.95
Beerenauslese ’16, Kracher, Burgenland glas 8.50

Chocolade cake | mascarpone crème | warme karamelsaus | pecan roomijs 14.75 
Chateau Fayau '11, Cadillac glas 5.00

Taartje van mandarijn | Bretonse koek | mokka-stracciatella roomijs  14.75
Muscat de Beaumes de Venise ’15, Domaine des Bernardins glas 7.50

Café Gourmand 14.50
Diverse lekkernijen van onze patissier met koffie en likeurtje naar keuze

Cocktail Espresso Martini en bonbon (ook alcoholvrij) 11.50
Illy espresso, Kahlua en wodka 

Heeft u een allergie of vegetarische en/of speciale menu wensen, de bediening adviseert u graag.