Lekker 2019

 

Brasserie van Baerle, van eigenaar en gastvrouw Floor van Ede, is niet alleen een gekend adres voor de lunch. Je kunt in dit sfeervol ingerichte oude herenhuis ook aanschuiven voor een uitgebreid diner. Uit de keuken van chefkok Emiel Bijpost komen gerechten van Franse allure. We merken gaandeweg het diner alleen dat er weinig aandacht is voor de groentecomponent. Het vooraf van gepocheerd ei met gerookte zalm, hollandaisesaus en haringkaviaar is een klassieker. Voorbeeldig bereid, de eierdooier loopt lekker over het grecht uit. Minder gesteld is het met de gegaarde runderschenkel, krokante kappertjes en mosterdmayonaise. Het draadjesvlees is te droog en de te harde broodcroutons verhogen de feestvreugde niet.Wel voortreffelijk is het in de oven gebraden sappige piepkuiken met pommes carrées en een half struikje witlof. De begeleidende wijn, een bourgogne pinot noir van Marchand-Tawse, sluit naadloos aan. Toe een taartje van chocolade en koffie plus mandarijnensorbet. Lekker maar niet heel bijzonder. De rekening is conform het gebodene. Kom hier niet om vreselijk verrast te worden, maar wel om gewoon goed Frans te eten. En dat is waar deze brasserie voor staat.